Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2014

Κώστας Α. Σαραντόπουλος «Βαλτέτσι 1944 Μαρτυρία» εκδόσεις Αρμός


Δελτίο τύπου της  Αυτόνομης Πατριωτικής Κινήσεως Τριπόλεως «Δούρειος  Ίππος»

Την 15η Ιουνίου συμπληρώνονται 70 χρόνια από την μάχη του Βαλτετσίου (1944) όπου δέχτηκαν επίθεση από τις δυνάμεις του ΕΛΑΣ,  μαχητές και υποστηρικτές των αντικομμουνιστικών δυνάμεων. Μετά την μάχη πολυάριθμοι κάτοικοι του χωριού ανάμεσα τους και ανήλικα παιδιά οδηγήθηκαν στην αιχμαλωσία και εκτελέστηκαν με φρικτό τρόπο σε στρατόπεδα εξόντωσης. 

Θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι για όποιον αντέχει να δει την πραγματική ροή των ιστορικών γεγονότων χωρίς κομματικές παρωπίδες  υπάρχει στα βιβλιοπωλεία το συγγραφικό έργο του Κώστα Α. Σαραντόπουλου με τίτλο «Βαλτέτσι 1944 Μαρτυρία» εκδόσεις Αρμός.
«Ίσως οι νεώτεροι να διαφωνούν με την αναμόχλευση παλαιών παθών και να μη θέλουν να έρχονται στην επιφάνεια. Για τα πάθη συμφωνούμε και εμείς. Τα γεγονότα όμως είναι ιερά και η ιστορία δεν μπορεί να διαγραφεί και να ταφεί. Είναι μια πραγματικότητα που απαιτεί σεβασμό. Είναι βέβαια τυχεροί όσοι δεν έζησαν τη φρίκη των ιδεολογικών και πολιτικών συγκρούσεων στην Κατοχή και στον ανταρτοπόλεμο. Αυτό όμως δεν τους απαλλάσσει από το χρέος να μελετήσουν την Ιστορία και τη συμπεριφορά των Ελλήνων κομμουνιστών της περιόδου εκείνης και να διδαχθούν. Γιατί θα ισχύει πάντοτε η σοφή ρήση: «Οι λαοί που δεν διδάχθηκαν από την ιστορία τους είναι καταδικασμένοι να την ξαναζήσουν».Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου