Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

«Ξεθάβουν» τον Καρυωτάκη από τα υπόγεια της Περιφέρειας.


αναδημοσίευση από το arcadia portal:



"- Θα βγει από τα υπόγεια της περιφέρειας αν .. ο Δήμος εγκρίνει το αίτημα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Το τηλεφώνημα μεταξύ του Πρύτανη Θοδωρή Παπαθεοδώρου και του Δημάρχου της Τρίπολης έγινε στις 10 Ιουνίου. Ο Πρύτανης μιλούσε στο Δήμαρχο για τις εργασίες που πραγματοποιούνται στην πρυτανεία, στον αύλιο χώρο, και για την πρόθεση να τοποθετηθεί εκεί η προτομή του ποιητή Καρυωτάκη (σημειώνουμε πως η Πρυτανεία στεγάζεται στην οικία Καρυωτάκη).

Εκείνο το τηλεφώνημα υπενθύμισε σε όσους το είχαν ξεχάσει πως η προτομή του Αρκάδα ποιητή βρίσκεται θαμμένη στα υπόγεια της περιφέρειας, αποδιωγμένη από την πλατεία Εθνάρχου Μακαρίου αφού εκεί στήθηκε το μνημείο της Εθνικής Αντίστασης .

Η προτομή «εκδιώχθηκε» στις 7 Φεβρουαρίου 2010 όταν και εγκαινιάστηκε το μνημείο από τον τότε Δήμαρχο Αλέξανδρο Κοτσιάνη. Δεν τοποθετήθηκε σε κανένα άλλο σημείο, κρίθηκε σωστό και συνετό να αποθηκευτεί στα υπόγεια της περιφέρειας!

Το αίτημα της πρυτανείας λοιπόν να τοποθετήσει την προτομή στον αύλιο χώρο της οικίας του Ποιητή που σήμερα φιλοξενεί την Πρυτανεία , ανακίνησε το ζήτημα, βρίσκοντας εν αρχήν θετική διάθεση από τη δημοτική αρχή.

Όλους αυτούς τους μήνες καμία κίνηση δεν είχε γίνει σε αυτήν την κατεύθυνση ωστόσο το Πανεπιστήμιο δεν λησμόνησε. Επανέρχεται με το ίδιο αίτημα για το οποίο απόφαση θα λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίπολης στην συνεδρίαση που έχει ανακοινωθεί για την ερχόμενη Τετάρτη.

Η θετική εισήγηση του σώματος θα επιτρέψει στον Ποιητή να λάβει την θέση που η πόλη του οφείλει ως ελάχιστο φόρο τιμής , στον αύλιο χώρο της οικίας του και όχι σε κάποιο υπόγειο. Εν αναμονή λοιπόν της θετικής απόφασης του Δ.Σ την Τετάρτη …"



Έκπληξη και ντροπή προκαλεί το παραπάνω συμβάν. Είναι ξεκάθαρο για όλους όσους γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις ότι κάποιοι θέλουν να κρύψουν κομμάτι της ιστορία μας και για αυτό ζητούν να "θαφτεί" και πάλι η προτομή σε χώρο που κανείς δεν θα μπορεί να την δει.

Ενοχλεί η εθνική προσφορά του Κώστα Καρυωτάκη στην ποίηση. Να είστε όμως σίγουροι ότι αυτή την φορά δεν θα τους περάσει. Τρομάζει τους γραικύλους το γεγονός ότι το εν λόγω πρόσωπο υπήρξε αναμφισβήτητα Ελληνολάτρης και Εθνικιστής.

Σύντομα ο "Δούρειος Ίππος" θα παρέμβει με δυναμικό τρόπο στην τοπική κοινωνία και θα αναδείξει το θέμα. Κάτω τα χέρια από την ιστορία του τόπου μας !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου